Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersCoronavirusCorona­vaccinatieCorona­vaccinatie voor jongeren
InwonersCoronavirusCorona­vaccinatieCorona­vaccinatie voor jongeren

Coronavaccinatie voor jongeren

Ook jongeren van 12 jaar en ouder mogen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Vaccinaties zijn gratis en niet verplicht. Een afspraak maken is niet nodig. Op deze pagina geven we je meer informatie over de coronavaccinatie voor jongeren.

Coronavaccinatie voor jongeren

Vanaf 12 jaar kom je in aanmerking voor de basisserie. Heb je deze afgerond, dan mag je 3 maanden later een herhaalprik tegen corona halen.

Vanaf 16 jaar geen toestemming van je ouders nodig

 • Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren.
 • Ben je jonger dan 16 jaar? Overleg eerst samen met je ouders of verzorgers, zodat je goed weet waar vaccinatie over gaat. Je mag vervolgens zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ook als jullie het niet met elkaar eens zijn hierover. Bekijk hier meer informatie over toestemming van je ouders.

Vragen stellen mag!

Misschien heb je nog allerlei vragen en wil je die graag aan iemand stellen die er verstand van heeft. Dat kan elke werkdag tussen 14:00 – 22:00 en in het weekend tussen 18:00 – 20:00 via de chatfunctie van JouwGGD. Dat kan trouwens ook anoniem. Je kunt ook in gesprek met een zorgprofessional via www.vragenovercorona.nl.

Meer informatie voor jongeren over coronavaccinatie

Hier vind je nuttige informatie en antwoorden op vragen over coronavaccinatie:

  Erg gespannen voor de prik?

  Je wilt je laten vaccineren, maar je ziet op tegen de prik? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 1 op de 5 mensen heeft dat. Op ikhebprikangst.nl vind je oplossingen om meer grip te krijgen op je prikangst.

  Ben jij erg gespannen voor je prik? Geef dat vooral aan bij de ontvangst op onze vaccinatielocatie, dan helpen we je. Onze Persoonlijk Assistent begeleidt je tijdens de vaccinatie, zodat je het proces sneller en fijner doorloopt. Liggend geprikt worden kan ook.

  Afspraak maken

  Wil je je laten vaccineren? Als je DigiD hebt, kun je online een afspraak maken voor de vaccinatielocaties Eindhoven of Helmond. Je kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0800-7070. Let op: als je ouders de afspraak voor je inplannen, moet jij ook telefonisch de afspraak bevestigen. Zorg dus dat je erbij bent als er gebeld wordt.
  Kijk hier voor een voorbereiding op je afspraak.

  Je kunt ook zonder afspraak terecht op de vaccinatielocaties Eindhoven, Helmond en de pop-uplocaties in de regio. Let op: op de pop-uplocaties is alleen de herhaalprik verkrijgbaar.

  Bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (2021)

  Meer informatie over vaccinatie van jongeren vind je op de website van de Rijksoverheid.