Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 15-08-2022 om 09:07 uur
Laatste update: 14-10-2022 om 8:00 uur

Even voorstellen

Helmi Vlemmix, inhoudelijk coördinator Nu Niet Zwanger

In mei 2020 ging het programma Nu Niet Zwanger (NNZ) in Helmond van start. Elke Breugelmans (projectleider NNZ) en Helmi Vlemmix (inhoudelijk coördinator NNZ) van GGD Brabant-Zuidoost, geven het programma in Helmond vorm. Helmi stelt zich graag voor.
Mijn naam is Helmi Vlemmix en ben sinds 15 april werkzaam als inhoudelijk coördinator Nu Niet Zwanger (NNZ). Ik heb eerder ruim 28 jaar gewerkt bij de GGD. Na een onderbreking van een paar jaar voelt het als weer thuis komen. Ik werkte als verpleegkundige Seksuele Gezondheid. In deze functie deed ik SOA-spreekuren en had een spreekuur voor sekswerkers. Ook gaf ik voorlichting over seksuele gezondheid aan jongeren en specifieke doelgroepen. Ik was casemanager bij het centrum seksueel geweld en voerde keuzehulpgesprekken bij onbedoelde zwangerschappen. Dit laatste heb ik nu weer opgepakt. Het ligt soms in het verlengde van NNZ. In de tussentijd heb ik de opleiding “omgaan met verlies” afgerond. Hierbij heb ik speciaal aandacht voor ongewenste kinderloosheid, verlies van zwangerschap/kind. Tevens ben ik bevallingsverwerkingsspecialist voor degenen waarvoor de bevalling een negatieve ervaring was.

Nu Niet Zwanger en Kansrijke Start

Het onder de aandacht brengen en houden van NNZ is een mooie nieuwe uitdaging voor me. NNZ is officieel onder gebracht onder actielijn 1 van Kansrijke Start; voor een zwangerschap, preventief. Het doel is om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen door een eerlijk gesprek te voeren over kinderwens zodat men een bewuste keuze maakt over het moment van hun kinderwens. Dit past in feite onder alle drie de actielijnen; ook tijdens een zwangerschap of na een bevalling kan het goed zijn de kinderwens te bespreken.

Meer weten?

Neem gerust contact op via 06 868 96 232, of nnz@ggdbzo.nl of h.vlemmix@ggdbzo.nl

Graag tot ziens!