Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalKansrijke Start Zuidoost-BrabantOrganisaties tellen zich graag voor
Publicatiedatum: 07-07-2022 om 07:19 uur
Laatste update: 06-09-2022 om 6:36 uur

Organisaties stellen zich graag voor

Afgelopen maanden maakten we kennis met een aantal organisaties die een belangrijke rol kunnen vervullen in de eerste 1000 dagen van een kind en ook daarna. Deze organisaties stellen zich graag voor.

Buurt in bloei van WIJeindhoven

Fijn en veilig wonen in Eindhovense wijken en buurten waar inwoners bij elkaar betrokken zijn. Daar werkt WIJeindhoven aan met de aanpak Buurt in Bloei. Buurten waar mensen elkaar kennen en weten wat er speelt. Waar buren bij elkaar aankloppen om een handje te helpen en iets voor elkaar willen betekenen.

De medewerkers van WIJeindhoven, de verbinders, kennen de buurt goed. Ze ontdekken samen met inwoners wat hun talenten en interesses zijn en hoe zij deze kunnen ontwikkelen en inzetten. WIJeindhoven brengt inwoners, verenigingen en bedrijven met elkaar in contact en bouwt zo mee aan het netwerk in de buurt. Zodat mensen weten wie de buren zijn. En waar ze terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, voor leuke dingen, met vragen of als ze hulp nodig hebben.

WIJeindhoven werkt samen met andere organisaties en actieve inwoners om buurten in bloei te zetten.

Meer informatie

Wil je weten welke verbinder(s) in jouw wijk werken, kijk dan op de contactpagina  WIJeindhoven . Op de wijkpagina vind je de telefoonlijst met een overzicht van de generalisten en verbinders.

Home-start van Humanitas

Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ouders vriendschappelijke en praktische ondersteuning bij het opvoeden van kinderen. In Eindhoven wordt ook Home-Start aangeboden.
Op deze filmpjes kun je zien wat Home-Start voor ouders kan betekenen.

Meer informatie

Mail naar home-start.eindhoven@humanitas.nl of bel naar 040 2065 350.

Stichting Buurtgezinnen

We zijn blij dat we onlangs in de hele stad Eindhoven met Buurtgezinnen van start zijn gegaan. Stichting Buurtgezinnen is in 2015 opgericht en ondertussen in bijna 100 gemeentes actief.
Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. Een paar voorbeelden uit de praktijk:

  • Een wekelijks speelafspraak voor een kind, waardoor de alleenstaande moeder even adempauze heeft
  • Een kind dat weinig sociale contacten heeft
  • Een kind dat wat hulp kan gebruiken bij het leren van de taal.

Ken jij zo’n gezin, zo’n ouder of kind? Neem gerust contact op met Christel Colleij, christel@buurtgezinnen.nl of 06 20 04 68 88 of geef onze gegevens door aan het desbetreffende gezin.

Meer informatie op www.buurtgezinnen.nl

Infant mental health in regio Eindhoven

In de regio Eindhoven willen we dat zoveel mogelijk kinderen zo zorgeloos mogelijk opgroeien. Dat vraagt om de juiste zorg op het juiste moment. In de Infant mental health (IMH)-visie staat het realiseren van een veilige ouder-kindrelatie centraal. Hierin ontwikkelen jonge kinderen zich het meest optimaal en worden problemen op latere leeftijd effectief voorkomen.
Deze infographic biedt een overzicht van alle organisaties in de regio, die vanuit dezelfde Infant Mental Health (IMH) visie met elkaar samenwerken.