InwonersGezonde leefomgeving
Publicatiedatum: 30-07-2021 om 09:19 uur
Laatste update: 10-01-2022 om 10:14 uur

Gezonde Leefomgeving

De leefomgeving waarin we wonen, werken en leven heeft invloed op onze gezondheid. Een gezonde leefomgeving is een plek waar je je prettig voelt, waar gezonde (voedings)keuzes en voldoende bewegen gemakkelijk en logisch zijn, en waar negatieve invloed op je gezondheid zo klein mogelijk is. Het gaat dus om zowel gezondheidsbescherming als gezondheidsbevordering.

Wat doet de GGD?

De GGD Brabant-Zuidoost adviseert, inspireert en motiveert gemeenten, scholen, zorginstellingen, bedrijven en sportverenigingen in de regio  bij het ontwikkelen en uitvoeren van gezondheidsbeleid. Onze ambitie is dat alle inwoners in  Zuidoost-Brabant  gezond opgroeien in een gezonde leefomgeving. Op de website GGD Leefomgeving vind je heel veel informatie over je leefomgeving.

Brabantse OmgevingsScan BrOS

Onze gezondheidsmonitors geven inzicht in hoe inwoners de leefomgeving ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid in de wijk, de aanwezigheid van speeltuinen, de ervaren geluids- en geurhinder en de sociale contacten in de buurt. Deze informatie is voor elke gemeente beschikbaar. 

Atlas Leefomgeving

Hoe woon jij? Bekijk met één klik hoe jouw leefomgeving scoort. Hoe is de luchtkwaliteit? Zijn er veel wegen in de buurt die geluidsoverlast geven? Is er veel groen in je omgeving waar je kunt ontspannen?

Meer inspiratie voor je eigen leefomgeving

Kijk eens op een van deze websites en apps: