Homepagina > Partners > Gemeenten > Webinar serie Jongeren en gezondheid

Webinar serie Jongeren en gezondheid

GGD Brabant-Zuidoost organiseert in december drie webinars voor professionals rond jeugd in Eindhoven. De nieuwste cijfers van de Jeugdmonitor 12-18 jaar zijn onlangs verschenen. Deze laten verontrustende trends zien en vragen om actie! We nemen jullie graag mee in deze trends en willen deze graag met jullie bespreken.

Aan de hand van de cijfers van de Jeugdmonitor zoomen we in op de gezondheid van de Eindhovense jongeren. Daarnaast nemen we je mee in inspirerende voorbeelden van preventie. Tot slot is er tijd voor het beantwoorden van vragen.

Webinar Leefstijl, Alcohol en Drugs 7 december 15:45-16:30 uur
Voor deze sessie hebben we Fiona Kremers, projectleider van Kempenbranie, uitgenodigd. Zij neemt ons mee in de IJslandse aanpak, zoals deze in de Kempen gemeenten loopt. Naar analogie van de succesvolle aanpak van het hoge alcohol- en drugsgebruik door de IJslandse jeugd wordt deze aanpak nu als beleidsvormend leertraject opgezet. We leren meer over het ontwikkelen van positief jeugdbeleid en leren van goede voorbeelden van samenwerking. 

Webinar Mentale Gezondheid en Eenzaamheid 14 december 15:45-16:45 uur
We gaan in gesprek met Imke de Graaf, docent en Acceptance Commitment Therapeut (ACT) bij het Were Di in Valkenswaard. Imke ontwikkelde ACT lessen voor leerlingen op het Voortgezet Onderwijs. Hierbij leren jongeren anders omgaan met gedachten en gevoelens die hen belemmeren. Ze traint nu ook andere docenten om deze lessen te geven. 
Ook zoomen we in op het programma Join us. Join us voorkomt ernstige gevolgen van eenzaamheid door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal redzamer te worden. Sinds maart 2020 is ook een Join us groep actief in jongerencentrum District-U in Eindhoven. Marleen Tempelaars, jeugdwerker bij Dynamo Jeugdwerk, begeleidt deze Join us groep voor 18-25 jarigen en vertelt iets over haar werkwijze en haar ervaringen uit de praktijk.

Webinar Seksualiteit, Relaties en Diversiteit 15 december 15:45-16:30 uur
In het webinar geeft Linda van Klooster, docent Engels op het Stedelijk College Oude Bossche Baan Eindhoven (vmbo-b, - kader, mavo, EOA), ons een kijkje in de keuken. Ze licht de themadagen ‘respect en veiligheid’, de mini-scholing over seksuele diversiteit voor docenten, de campagne Lekker Boeiend en het themacertificaat Relaties en Seksualiteit toe (inclusief stimuleringsregeling door de GGD). 

Netwerkbijeenkomst
Vanwege corona zien we elkaar minder en zijn er minder mogelijkheden om te netwerken. Toch vragen de uitkomsten van de Jeugdmonitor juist om een sterke samenwerking. Vandaar dat we ook graag horen of je behoefte hebt aan een digitale netwerkbijeenkomst. Bij voldoende belangstelling zullen we deze op een later moment organiseren.

Aanmelden
Via onderstaand aanmeldformulier kun je je aanmelden voor één of meerdere webinars. Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail met daarin een link naar de webinar(s).  

Vragen
Met vragen kun je terecht bij Ilse Knoops, consulent gezondheidsbevordering; i.knoops@ggdbzo.nl


 Meld je aan voor de webinars

Naam *


Organisatie *


Functie *


E-mailadres *


Telefoonnnummer


Ik meld me aan voor de webinar(s) (meerdere keuzes mogelijk) *

Heb je behoefte aan een digitale netwerkbijeenkomst? (meedere keuzes mogelijk) *