Homepagina > Partners > Gemeenten > Gezondheid in beeld

Gezondheid in beeld

​In deze editie van Gezondheid in Beeld  aandacht voor de Brabantse omgevingsscan die eind januari werd gelanceerd door de drie Brabantse GGD' en. Daarnaast informeren wij u over het aantal alcoholritten van een ambulance voor minderjarigen en over de voortgang van het suïcidepreventie project Zuidoost-Brabant zonder zelfmoord. En laat u tot slot inspireren door voorbeelden van meer groen in de buurt om zo de gezondheid van kinderen te bevorderen.

 

Brabantse omgevingsscan online!

Eind januari werd de Brabantse Omgevingsscan (BrOS) gelanceerd. De BrOS is een online dashboard met betrouwbare informatie en inspiraties over gezondheid in relatie tot de leefomgeving. Daarmee kan de BrOS als input dienen voor de ontwikkeling van gemeentelijk omgevingsvisies en -plannen.
Lees meer >>


 

Alcoohol-proosten-150x150.jpg

Aantal alcoholritten minderjarigen stijgt opnieuw licht
In 2018 rukte een ambulance in Zuidoost-Brabant 93 keer uit vanwege alcoholvergiftiging bij een minderjarige. Dit is opnieuw een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar. In 2016 en 2017 werden respectievelijk 91 en 88 ritten geregistreerd.

Lees meer >>


 


Suicide-150x150.jpgSuïcidepreventie blijft nodig en gaat door

​In 2016 is de GGD samen met een groot aantal partijen gestart met een regionaal project voor suïcidepreventie Zuidoost-Brabant zonder Zelfmoord. Het aantal suïcides in de regio is de afgelopen jaren toegenomen, maar uit eerste analyses blijkt dat het aantal zelfdodingen in 2018 iets lager lag dan in 2017.
Lees meer >> 

Kinderen-hoelahoep-150x150.jpg

Groen doet goed!
Circa 47.000 ouders van jonge kinderen in Zuidoost-Brabant missen voorzieningen of contacten in de buurt. Zo blijkt uit de Jeugdmonitor 0-11 jaar. Een leefomgeving met voldoende voorzieningen draagt bij aan de gezondheid van kinderen. GGD Brabant-Zuidoost vraagt dan ook aandacht voor de kansen die de fysieke en sociale leefomgeving biedt voor het bevorderen van de gezondheid van kinderen.
Lees meer >>

​​