Homepagina > Partners > Gemeenten > Gezondheid in Cijfers

Gezondheid in Cijfers

In deze editie van Gezondheid in Cijfers informeren wij u over het nieuwe burgerpanel van de GGD Brabant-Zuidoost. Ook leest u meer over een wijkproject rondom zorg en preventie en de respons in uw gemeente op de Jeugdmonitor 0-11 jaar. En tot slot kunnen wij u melden dat Nederland een titel rijker is: we zijn Europees kampioen zitten!
 

GGD panel: de burger aan het woord

Maatschappelijke ontwikkelingen veranderen de informatiebehoeften van onze gemeenten. Het team Onderzoek van de GGD is samen met diverse gemeenten aan de slag gegaan met nieuwe methoden, indicatoren en rapportages die aansluiten bij deze behoeften.
 

Samenwerken aan zorg en preventie

In de wijk Achtse Barrier in Eindhoven en in Gemert-centrum werken zorg- en welzijnsorganisaties en bewoners aan mogelijkheden om de gezondheid en het welbevinden in de wijk te verbeteren. Dit doen ze aan de hand van een wijkgezondheidsprofiel, waarin aandacht is voor kwetsbare bewoners.
 

Respons Jeugdmonitor 0-11 jaar

Dit najaar viel bij een groot aantal ouders van kinderen tussen 0 en 11 jaar in de regio een vragenlijst van de Jeugdmonitor in de brievenbus. De respons hierop is voor de meeste gemeenten rond de 50%. In dit artikel informeren wij u over de respons in uw gemeente.
 
 

Nederland Europees kampioen zitten!

Nederland heeft een nieuwe titel op zak! Uit de onlangs gepubliceerde Eurobarometer over sport en beweeggedrag blijkt dat Nederland in Europa koploper is in sedentair gedrag: 25% van de Nederlanders zit meer dan 8,5 uur per dag op een stoel of bank.