Homepagina > Partners > Gemeenten > Gezondheid in Cijfers > Respons Jeugdmonitor 0-11 jaar

Respons Jeugdmonitor 0-11 jaar

Dit najaar viel bij een groot aantal ouders van kinderen tussen 0 en 11 jaar in de regio een vragenlijst van de Jeugdmonitor in de brievenbus. De respons hierop is voor de meeste gemeenten rond de 50%. In totaal nam 47% van de aangeschreven ouders in Zuidoost-Brabant deel aan het onderzoek. In dit artikel informeren wij u over de respons in uw gemeente.

Voor deze Jeugdmonitor is per gemeente aselect een steekproef van kinderen uit het bevolkingsregister genomen. De ouders/verzorgers van deze kinderen zijn aangeschreven. Het is dus mogelijk dat dezelfde ouders op hetzelfde adres meerdere vragenlijsten hebben ontvangen omdat ze meerdere kinderen hebben. In de onderstaande tabel is per gemeente de respons weergegeven. De regionale respons is lager dan in 2008.

Gemeente​ Respons​
​Asten ​52%
​Bergeijk ​54%
​Best ​50%
​Bladel ​51%
​Cranendonck ​50%
​Deurne ​53%
​Eersel ​48%
​Eindhoven ​39%
​Geldrop-Mierlo ​43%
​Gemert-Bakel ​53%
​Heeze-Leende ​52%
​Helmond ​42%
​Laarbeek ​56%
​Nuenen ​49%
​Oirschot ​53%
​Reusel-de Mierden ​51%
​Someren ​52%
​Son en Breugel ​48%
​Valkenswaard ​49%
​Veldhoven ​48%
​Waalre ​51%
 

Veel mensen schenken beloning aan goed doel

Om mensen te stimuleren de vragenlijst online in te vullen, werd elke vijftiende online deelnemer beloond met een cadeaubon ter waarde van vijftien euro. Dit bedrag kon ook worden afgestaan aan een goed doel: Make-a-Wish foundation Nederland, War Child of Ronald McDonald kinderfonds. Dit leverde € 2.670 op voor het goede doel.
 

Resultaten monitors beschikbaar in juli 2014

Het team onderzoek is momenteel druk bezig met het opschonen, wegen en analyseren van de data. Ook berekenen we waar mogelijk de trends ten opzichte van het verleden. Naar verwachting zullen de tabellen met resultaten in juli 2014 aan alle gemeenten worden toegezonden.
 

Meer informatie?

Indien u vragen heeft over de Jeugdmonitor 0-11 jaar kunt u contact opnemen met Loes Pouwels,  telefoon: 088 0031 456 of e-mail: L.Pouwels@ggdbzo.nl.