Homepagina > Partners > Scholen > Wanneer moeten kinderen (en huisgenoten) thuisblijven?

Wanneer moeten kinderen (en huisgenoten) thuisblijven?

Versie 23 februari 2021

Gewijzigd beleid verkouden kinderen van 4-12 jaar
Op 8 februari is het beleid voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar veranderd. Vanaf deze datum moment moeten kinderen van deze leeftijd ook thuis blijven en zich laten testen als ze verkouden zijn. Wat de regels zijn voor kinderen tot 4 jaar en kinderen vanaf 4 jaar (en hun huisgenoten) lees je op de website van de Rijksoverheid.

Beslisbomen van BOink en AJN
Er zijn (strengere) regels voor kinderen die in contact zijn geweest met iemand met corona. Het ‘snotneuzenbeleid’ is aangepast en de adviezen rondom het testen van kinderen is gewijzigd. Ook bij terugkomst uit een oranje of rood gebied gelden er nu striktere regels. Op basis hiervan zijn er nieuwe versies van de beslisbomen van BOink. 

Beslisboom 0-12 jaar
Gebruik de nieuwe versie van de beslisboom van BOink (versie 12-02-2021) voor kinderen van 0 jaar tot en met groep 8 om te bepalen of een kind naar de kinderopvang of school mag komen of niet.

Beslisboom 12+ 
De 12+ beslisboom van Boink is ook aangepast (versie 15-02-2021). Deze kan gebruikt worden voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs (middelbare school), hoger onderwijs of universiteit gaan. De 12+ versie is ook van toepassing op volwassenen. Zo kunnen o.a. pedagogisch medewerkers van de kinderopvang en docenten bepalen of zij naar hun werk mogen. De 12+ boom kan worden gedownload van de website van AJN Jeugdartsen Nederland. Hier vind je ook engelstalige versies van de beslisbomen.