Homepagina > Partners > Scholen > Seksuele Diversiteit op school > Project Seksuele diversiteit

Project Seksuele diversiteit

  
Een veilige leefomgeving is belangrijk. Een school waar je kunt zijn wie je bent is een fijne school. Een veilige school is een school die iedere dag betekenis geeft aan tolerantie.

Het doel van het project is:
  • Kennis, inzicht en vaardigheden over seksuele diversiteit vergroten van leerlingen, docenten en medewerkers. De school maakt vooroordelen, discriminatie en overheersende vanzelfsprekendheid van de heteronorm zichtbaar waardoor verandering in gang wordt gezet.
  • Zorgen voor structurele steun voor homojongeren en medewerkers, en met degenen die hierover nog twijfelen, en mensen die nauw betrokken zijn bij homojongeren.
  • Deskundig advies en praktische ondersteuning bij het maken, uitvoeren en verankeren van het schoolbeleid.
  • Het inzetten van best practices op het gebied van educatie, zorg, zichtbaarheid en beleid op het thema tolerantie en seksuele diversiteit.
Via het project Seksuele Diversiteit zijn veel activiteiten voor scholen beschikbaar. Deze worden uitgevoerd vanuit vier pijlers: Schoolbeleid & Regelgeving, Educatie, Zorg & signalering en Zichtbaarheid. De verschillende activiteiten zijn samengebracht in de routekaarten BO en VO; zodat overzichtelijk en gemakkelijk te vinden is wat uw school zou kunnen doen om aandacht voor seksuele diversiteit structureel te maken. Het werkt het best als er tegelijkertijd op verschillende terreinen interventies worden ingezet. Dan versterken de activiteiten elkaar.    

Wilt u met uw school ook aan de slag met seksuele diversiteit?
We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking aan alle scholen. Afhankelijk van uw specifieke wensen bekijken we met u de mogelijkheden.
Neem contact op met:

​Emy van Maaren-Heyligers
e.van.maaren@ggdbzo.nl
088 0031 100
​Marlieke de Jong
m.de.jong@ggdbzo.nl
088 0031 100


 Meer informatie