Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalTrainingen GGD Academy
Publicatiedatum: 27-09-2022 om 11:31 uur

Interessante trainingen GGD Academy

Basistraining Vlaggensysteem

Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren. In deze training ondervind je hoe je deze methodiek kunt toepassen. Aan de hand van zes criteria leer je seksueel gedrag in te delen in vier categorieën, van oké naar helemaal niet oké. Deze categorieën zijn aangeduid met gekleurde vlaggen. Vervolgens leer je op pedagogische wijze te reageren zonder te oordelen. De methodiek van het vlaggensysteem helpt je om seksueel gedrag adequaat te beoordelen, het bespreekbaar te maken en op gepaste wijze op de situatie te reageren.
Na de training kun je seksueel gedrag adequaat beoordelen, het bespreekbaar maken en op gepaste wijze op de situatie reageren.

Vanwege een overheidssubsidie kunnen wij deze basistraining kosteloos aanbieden
Interesse? Ga voor meer informatie en geplande data naar Basistraining Vlaggensysteem. Vul bij het aanmelden de volgende kortingscode in: PO-M7-22

Alcohol en drugs in het onderwijs; herkennen en bespreken

Zie jij ook wel eens dat een leerling zich opeens anders gaat gedragen, minder geconcentreerd is en meer spijbelt? Deze signalen kunnen wijzen op problematisch gebruik van alcohol of drugs. Maar hoe stel je vast dat de leerling echt een probleem heeft? Wanneer ga je met een leerling in gesprek en hoe pak je zo’n gesprek dan aan?
In deze praktische training leer je hoe je riskant middelengebruik bij jongeren herkent en hoe je hierover het gesprek kunt aangaan met jongeren.

Interesse? Ga voor meer informatie en geplande data naar: Alcohol en drugs in het onderwijs; herkennen en bespreken.

Gatekeepertraining Suïcidepreventie

Op school kun je met leerlingen te maken krijgen die (mogelijk) suïcidale gedachten hebben. De gatekeepertraining leert je hoe je deze gedachten bespreekbaar maakt, hoe je de veiligheid inschat en de leerling kan stimuleren om hulp te zoeken. Het is niet eenvoudig om een gesprek aan te gaan over zelfmoord. Maar de ervaring leert dat praten over zelfmoord(gedachten) oplucht en ruimte biedt om andere oplossingen en (professionele) hulp te zoeken. Met een open en eerlijke vraag kan jij het verschil maken; “de vraag van je leven”.

Interesse? Ga voor meer informatie en geplande data naar Gatekeeperstraining