Homepagina > Testen op het coronavirus

Testen op het coronavirus

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Laat je dan bij voorkeur testen op een GGD-testlocatie. In Zuidoost-Brabant kun je momenteel binnen een dag terecht. Je laten testen bij de GGD is veilig, betrouwbaar, gratis en snel. De GGD maakt gebruik van de PCR test of de antigeen test. De GGD bepaalt welke test je krijgt.


Wan​ne​er maak je een afspraak?  

 • Je hebt milde klachten die passen bij het coronavirus. Dit zijn verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. 
 • Je laat je ook testen als je in contact bent geweest met iemand met corona. Ook als je zelf geen klachten hebt. 
 • Bekijk hier wanneer het verstandig is om je te laten testen. 
Zelftest corona?
Een zelftest is minder nauwkeurig dan een professioneel afgenomen test. Daarom moet je een afspraak maken voor een hertest bij de GGD als je een positieve zelftest hebt. Lees hier meer over de zelftest

Hoe maak je een afspraak voor een coronatest? ​  

Online met je DigiD via coronatest.nl of 

Bel 0800 1202. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Je vindt dit nummer op je paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of loonstrook.  

Belangrijk: Blijf thuis tot je naar de afspraak gaat.


Werk je in de zorg of in het onderwijs? 
Meer informatie over het prioritair testen vind je hier​

Wil je een coronatest voor je kind aanvragen?
Op alle testlocaties in onze regio hebben wij speciale kindertestruimtes ingericht. Medewerkers nemen extra tijd om kinderen voor te bereiden op de coronatest. 

>> Lees hier meer over het testen van kinderen

GGD testlocaties 

Eindhoven: ​parkeerplaats Antoon Coolenlaan 5.

 • Units: speciale kindertestlocatie voor kinderen van 0–12 jaar en een testlijn voor wandelaars of fietsers/scooterrijders. Lopend testen dus met een (mogelijke) wachtrij buiten. 
 • Eindhoven XL testlocatie: met testloketten voor zowel PCR testen als antigeen sneltesten. Teststraat waar je rijdend met een auto doorheen kunt. 
  Routebeschrijving >>

Helmond: Sporthal De Braak, Wethouder Ebbenlaan 30 (Sinds 12 mei)
Speciale kindertestlocatie voor kinderen van 0-12 jaar. Overige testlijnen zijn voor alle leeftijden. Lopend testen met een (mogelijke) wachtrij binnen.
Routebeschrijving >>

Eersel: op het Mortelveld, Kuilenhurk.
Testlocatie met 'prio-lijn' voor medewerkers in de zorg en ook testmogelijkheid in de tent voor alle anderen. Lopend testen dus met een (mogelijke) wachtrij buiten. 
Routebeschrijving >>  ​

Valkenswaard: parkeerplaats Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef. 
Vanaf 17 mei weer geopend.
Routebeschrijving >>  


Onze testlocaties zijn 7 dagen per week open.

Na de test: thuis wachten op de uitslag 

Als je bent getest op corona krijg je zo snel mogelijk de uitslag. Meestal binnen 48 uur. 

 • Ga na de test direct naar huis. Ga niet naar buiten, tot je de uitslag hebt ontvangen. 
 • Je wordt zo snel mogeljk gebeld over het resultaat van de test. Heb je online gereserveerd dan ontvang je een e-mail en sms als de uitslag binnen is. 
 • Worden je klachten erger? Neem dan contact op met je huisarts. 
 • Wat kun je zelf doen voor het contactonderzoek? Wacht je op de uitslag? Je kunt alvast opschrijven met wie je de afgelopen dagen contact hebt gehad. Noteer daarbij de namen van de mensen met wie je samen bent geweest 2 dagen voordat je klachten begonnen tot het moment dat je thuis bent gebleven. 
Hulp van de quarantainecoach
Ervaar je psychische of praktische problemen tijdens de quarantaine of isolatie? Bespreek dit tijdens het bron- en contactonderzoek, onze medewerkers kunnen extra steun inschakelen van een quarantainecoach. 

Kijk
hier voor meer informatie over quarantainecoaches. 

Hoe krijg je de testuitslag? 
Lees hier meer over de testuitslag >>

Veelgestelde vragen
Heb je nog een vraag over het testen op het coronavirus? Op de pagina Vraag en antwoord over testen vind je veelgestelde vragen, ingedeeld per thema.