Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 05-10-2023 om 02:45 uur
Laatste update: 06-10-2023 om 15:48 uur

Coronaprik voor zwangeren

Met de coronaprik bescherm je jezelf tijdens de zwangerschap tegen ernstige ziekte door corona. De coronaprik verkleint het risico dat je kindje te vroeg geboren wordt. Daarom is de coronaprik voor zwangeren ook in 2024 het hele jaar door beschikbaar. De coronaprik is veilig en effectief, ook tijdens de zwangerschap.

Advies zwangeren en corona

Als zwangere heb je meer  kans om ernstig ziek te worden door het coronavirus. Een coronaprik verkleint deze kans. Daarom krijgen alle zwangeren het advies om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit geldt zowel voor gezonde vrouwen als zwangeren met onderliggende ziekten (zoals diabetes of hart- en longziekten).   Bij een coronabesmetting in de zwangerschap kunnen complicaties optreden en dat kan gevolgen hebben voor jou als aanstaande moeder èn je kind. In sommige gevallen is een ziekenhuisopname nodig.  Een coronaprik tijdens de zwangerschap heeft geen invloed op de aanleg van de placenta.

Keuzehulp

Ben je zwanger en wil je meer informatie om voor jezelf de juiste keuze te maken? Deze folder helpt je bij de keuze om wel of geen prik te halen. Ook kan je met deze informatie makkelijker met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog praten over de prik tegen corona.

Meer info en aanmelden