Homepagina > Partners > Artsen > Infectieziekten > Melden positieve testuitslagen COVID-19 buiten de GGD teststraten

Melden positieve testuitslagen COVID-19 buiten de GGD teststraten

Iedere organisatie die personen test op COVID-19 is verplicht een positieve uitslag direct te melden bij de regionale GGD. Deze meldplicht is vastgelegd in de Wet publieke gezondheid (Wpg). Het melden kan eenvoudig en snel met het meldformulier

Waarom melden?
Waarom is het melden van een positieve uitslag zo belangrijk? De GGD weet dan hoeveel mensen COVID-19 hebben. Wij kunnen deze mensen informeren over de noodzakelijke maatregelen en het bron- en contactonderzoek starten. Ook kunnen landelijke maatregelen opgesteld worden aan de hand van deze informatie. Alleen zo kunnen wij het coronavirus op een goede manier de kop indrukken. 

Kwaliteitseisen
Alle testen op COVID-19 moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Welke dat zijn, hebben het ministerie van VWS, het RIVM, de GGD’en en de Inspectie voor de Gezondheid en Jeugd (IGJ) vastgelegd in deze uitgangspunten. Wel goed om te weten: de GGD is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de testen en de werkwijze van de commerciële aanbieders. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd houdt hier toezicht op.

Hoe melden?
Het melden van een positieve test op SARS-CoV-2 / COVID-19 kan eenvoudig en snel. 
Vragen over het melden?
Neem dan contact op met de GGD: 088 0031 595 of mail naar coordinatiesneltestcovid@ggdbzo.nl.

Veel dank voor je medewerking!